AFSÜ Tıp Fakültesi KBB AD 1999 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi KBB bünyesinde şu an AFSÜ Diş Hekimliği Binasının olduğu yerde (Pembe Hastane) kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır. 2018 yılında üniversitemizin Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinden ayrılması ile Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB AD olarak çalışmalarına devam etmektedir. 2022 yılı itibarıyla Anabilim dalımızın AFSÜ Hastanesi C blokta 6 poliklinik, 2 odyometri odası, 1 ABR ve denge ünitesi, 1 Yenidoğan işitme taraması ünitesi, 1 mikroskopi ve müdahale odası ile D blokta 15 yataklı servisi mevcuttur. Kliniğimizde yıllık 40.000’in üzerinde hasta bakılmakta, 1500’den fazla ameliyat yapılmakta ve 8000 civarı odyolojik ve vestibuler tetkik yapılmaktadır. Kliniğimizde güncel teknolojik aletler ve teknikler kullanılarak KBB uzmanlık alanının gerektirdiği tüm otolojik (timpanolasti, mastoidektomi, stapedektomi, kemiğe implante cihazlar, vb) rinolojik (septoplasti, endoskopik sinüs cerrahisi,vb) , baş boyun ve onkolojik (cilt, oral kavite,orofarenks, dudak, larinks, boyun diseksiyonu vb.) , KBB ile ilgili estetik rekonstruktif, tiroid, tükrük bezleri ve çocuklara yönelik cerrahiler (adenoidektomi, tonsillektomi, tüp insersiyonu, konjenital kist eksizyonları) yapılmaktadır.
Kliniğimiz akademik alanda da çalışmalarını devam ettirmekte olup, öğretim üyelerimizin ulusal ve uluslararası alanda yüksek sayıda atıf alan yayınları mevcuttur. 2021 yılında bölümüz bünyesinde 8 adet SCI,SCI-E uluslararası yayın yapılmıştır.
Kliniğimizde eğitim faaliyetleri de ulusal çekirdek eğitim sistemine uygun olarak devam ettirilmektedir. Tıp fakültesi öğrencilerine KBB alanında hem teorik hem de pratik eğitim verilmekte olup, KBB uzmanlık eğitimi alan asistanlarımız alanımızın gerektirdiği tüm klinik, cerrahi ve akademik bilgi, beceriye sahip olacak şekilde yetiştirilmektedir. Temel amacı kaliteli sağlık hizmeti, çağdaş eğitim ve ileri düzeyde akademik araştırma ve çalışma olan kliniğimiz bu amaçla şu ana kadar Afyonkarahisar ili ve yöresinde binlerce kişiye sağlık dağıtmış, yüzlerce doktor mezun etmiş ve ülkemize onlarca uzman kazandırmıştır.
Anabilim Dalı başkanlığımızı 2021 yılından beri Prof. Dr Orhan Kemal Kahveci yürütmektedir. 2022 yılı itibarıyla Anabilim Dalımızda 5 Öğretim Üyesi, 8 Araştırma Görevlisi, 1 Odyolog, 2 Odyometrist, 7 Hemşire ve 6 Personel görev yapmaktadır.
Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri
Prof. Dr. Orhan Kemal KAHVECİ (Anabilim Dalı Başkanı)
Prof. Dr. Abdulkadir BUCAK
Doç. Dr. Selçuk KUZU
Doç. Dr. Erkan YILDIZ
Dr. Öğr. Üyesi Çağlar GÜNEBAKAN
Araştırma Görevlileri
Arş. Gör. Dr. Ömer GÖNEN
Arş. Gör. Dr. Murat AKIN
Arş. Gör. Dr. Lutfullah MINGBASHI
Arş. Gör. Dr. Mehmet YURTSEVEN
Arş. Gör. Dr. Hüseyin Ruhullah ERCAN
Arş. Gör. Dr. Samet CEPE
Arş. Gör. Dr. Feyza Nur VELİCAN
Arş. Gör. Dr. Sümeyye BAŞER
Arş. Gör. Dr. Ali GÜNEY
Arş. Gör. Dr. Murat UZAKGİDER
Arş. Gör. Dr. Anıl ÖZDEMİR
Arş. Gör. Dr. Burak Gürkan TAŞÇI
Arş. Gör. Dr. Kalkan KILIÇOĞLU
Arş. Gör. Dr. Yavuz KAHRAMAN
Arş. Gör. Dr. Halil İbrahim KARATAŞ
Arş. Gör. Dr. Muhammet HÜSEYİNOĞLU
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2025