2023 – 2024 Akademik Yılı Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı

Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan, Erasmus+ (Öğrenim–Staj), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketlilikleri kapsamında başvuru yapacak öğrencilerin başvuru esnasında kullanması amacıyla Yabancı Dil Sınavı yapılacaktır.

• Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı yalnızca İngilizce yapılacaktır.
  • Sınav puanının sınavın yapıldığı tarihten itibaren geçerlilik süresi 3 yıldır.
  • Mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından “-5 puan” düşülecektir.
  • Öğrencilerin sözlü sınava girebilmeleri için yazılı sınavdan 100 üzerinden en az 50 almış olması gerekmektedir.

• Başvuru Tarihleri: 12 Şubat – 5 Mart 2024 (saat 17:00’e kadar)
  • Yazılı Sınav: 09 Mart 2024 (Cumartesi günü saat: 10:00)
  • Sözlü Sınav: 10 Mart 2024 (Pazar günü saat 10:00)
  • Sınav Yeri: Rektörlük / A Blok

• Yazılı sınav sonuçları 15 Mart 2024 tarihinde https://od.afsu.edu.tr/ adresinde paylaşılacaktır.
  • Yabancı Dil Sınavı puanı aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır: Yazılı Sınav %75 + Sözlü Sınav %25
  • Yazılı ve sözlü sınavı toplamından en az 50 ve üzeri alan öğrenciler başarılı kabul edilecek ve Erasmus+ öğrenci hareketliliklerine başvurmaya hak kazanmış olacaklardır.
  • Sınav başvuruları, Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı Başvuru Formu kullanılarak yapılacaktır. Başvuru Formu için tıklayınız.
  • El ile doldurulan sınav başvuru formları geçersizdir.
  • Başvuru formu bilgisayar ortamında doldurulup, ıslak imza ile imzalandıktan sonra tarayıcı ile taratılarak PDF formatında, Öğrenci Belgesi ile birlikte erasmussinav@afsu.edu.tr adresine gönderilmelidir.
  • Sadece e-mail üzerinden yapılacak olan başvurular kabul edilecektir.
  • Üniversitemize kayıtlı tüm öğrenciler sınava başvuru yapabilir. Sınav puanı yalnızca Erasmus+ kapsamında yapılacak öğrenci değişim programlarına başvurularında geçerlidir.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024